Mitä ovat yrityksen arvot ja tavoitteet tulevaisuuden suhteenTaivaanrannanmaalari Torvinen haluaa tehdä kaiken mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti ja kestävästi.

Työ tehdään aina viimeisen päälle, pohjatyöt mukaanlukien ja tähän yhdistettynä laadukkaat materiaalit, niin lopputuloksena on kaunis ja kestävä pinta, josta on iloa pitkään.

MATERIAALIT

Eri materiaalit valitaan aina tarkoituksenmukaisesti sen mukaan, mikä parhaiten sopii. Lattiaa ja kalusteita ei maalata esimerkiksi edullisemmilla seinämaaleilla, eikä kalustemaalia hukata seinään. Myös eri maalien yhteensopivuudet otetaan huomioon ja pohjatöihin valitaan siihen tarkoitetut materiaalit, mm. mäntyisten paneelikattojen pohjamaaliksi puun uuteaineiden läpilyöntiä estävä tuote, että lopputulos olisi kaunis mahdollisimman pitkään, kauas takuuajan yli.

Lisäksi vältän hävikkiä asiakkaan puolesta laskuttamalla esimerkiksi maaleista vain käytetyn määrän ja käytän ylijääneen tuotteen toisella työmaalla, ellei sitten asiakas halua näitä itselleen omiin projekteihin. Itse pystyn hyödyntämään esimerkiksi kaikki tasoitteet ja pohjamaalit sellaisenaan ja sävytetyt seinämaalit (uudelleensävyttäen) uusiin kohteisiin ja tässä sekä edellinen, että tuleva asiakas hyötyy alemmista kustannuksista, kun uskalletaan valita heti tarpeeksi suuri astiakoko. (2 purkillista 2,7 litran astiaa maksaa lähestulkoon saman, kuin yksi 9 litran purkki).

Jos tarve on vain pienelle kupilliselle maalia, niin sävytän itse juuri sen verran, mitä tarvitsen! Esimerkkinä kuvien (muraalien) maalaus seinään.

Tapettiliiman hankin myös mahdollisimman isoissa astioissa, jolloin hinta asiakkaallekin on edullisempi, eikä säilytettäväksi jää mitään jämiä ja toisaalta, jos ennestään asiakkaan varastoista löytyy käyttökelpoista liimaa, niin käytetään se ensin.

Tarvikkeita en hanki marketeista, vaan asiaanperehtyneistä maalikaupoista, jolloin voin olla varma siitä, että laatu on korkea ja saan tarvittaessa tilattua niitä tuotteita, joita asiakkaan kanssa on yhdessä parhaimmaksi todettu.


VÄLINEET JA TYÖKALUT

Hankin ammattilaisen työkalut kaikkeen tekemiseen, niin ovat kestäviä. Esimerkiksi halvoista maalausteloista irtoaa kuituja, eikä jälkikään ilahduta. En käytä kertakayttöisiä välineitä, vaan laadukkaita ja kestäviä siveltimiä ja teloja. Ne kestävät kovassakin käytössä kauan, kun ne puhdistaa hyvin ja huoltaa oikein. Välineiden pesussa pidän tärkeänä sitä, että vettä ei kulu turhaan (pesuaineena käytän mäntysuopaa) ja maalinrippeet teloista eivät valu viemäriin, vaan ne suodatetaan mahdollisimman tarkkaan. Erilaisia liuottimia käytän vain, jos muuta vaihtoehtoa ei ole, eikä niistä ei päädy pisaraakaan viemäriverkostoon, vaan otan kaiken talteen.

Asiakkaan ei tarvitse huolehtia suojaustarvikkeista, tuon tarvittavat tullessani ja niitä käytetään useampaan kertaan.

Myöskään asiakkaan ei tarvitse hommata mitään työntekemiseen tarvittavia välineitä, ne kuuluu tuntihintaan.


YMPÄRISTÖ JA KIERRÄTTÄMINEN

Neljän lapsen äitinä ympäristön huomioiminen ja asioiden uudelleen käyttäminen on luonnollista, pidän yritykseni hiilijalanjäljen mahdollisimman pienenä ja kierrätän kaiken mahdollisen edelleen.

Tyhjät maalipurkit metallinkeräykseen, liuottimet hyötykäyttöön. Ajan taloudellisesti ja noudatan siinä edesmenneen äitini sanontaa "vie mennessäs, tuo tullessas"